skip to Main Content
Mardoors_GemivaNova_header

De Gemiva-SVG Groep opent in Dordrecht een nieuw dagcentrum: Nova. Nova biedt onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Het gebouw biedt meerdere groepsruimtes en buitenspeelruimten met aangepaste voorzieningen, zoals plafond tilliften die gemakkelijk door onze schuifdeuren gaan. Voor algemeen gebruik heeft Nova een snoezelruimte, een binnenzandbak, een gymzaal en een verwarmd therapie bad met beweegbare bodem. Het gebouw biedt daarnaast ruimte voor ondersteunende diensten als ergotherapie, logopedie, fysiotherapie, spelagoog, bewegingsagoog en gedragsdeskundige.

Opdrachtgever:
Gemiva-SVG Groep
Gebruiker:
Gemiva-SVG Groep, Dagcentrum Nova
Architect / adviesbureau:
Cita Architecten bna, Annekoos Littel interieur architecten
Bouwer:
Bezemer Bouw

Rol Mardoors Schuifdeursystemen:

Tijdens het bouw heeft Mardoors de opdrachtgever geadviseerd over de inpassing van Schuifdeuren en de combinatie met een plafond tillift systeem. Juist door de toepassing van in de wand schuivende systemen zijn met minder vierkante meters meer effectieve meters gerealiseerd. De onderbroken systemen zijn afwisselend met de standaard in de wand schuivende systemen gebruikt en zien er nagenoeg hetzelfde uit, dit creëert een rustig beeld en zorgt voor een duurzame gebruiksmogelijkheid.
Mardoors heeft voor dit gebouw haar Mardoors Easycare Manual systemen en Easycare Onderbroken systemen geleverd en gemonteerd.

Meer weten over onze projecten?

Of een referentie bezoek aanvragen?

Bekijk het dagcentrum van binnen:

Back To Top