skip to Main Content
GZA OK5+6 Mardoors_h

Na vorig jaar OK 6 te hebben opgeleverd, is nu ook  OK 5 op campus Sint-Vincentius in gebruik genomen. De renovatie past in een project waarbij alle bestaande zalen van het OK op de campus vernieuwd zullen worden.

Voor de efficiëntie is gekozen om steeds twee zalen aansluitend te verbouwen met daarna een rustperiode. Elke volledige vernieuwing per zaal duurt vijf maanden. De meest structurele verandering ten opzichte van de huidige – per twee in spiegelbeeld gebouwde – OK’s wordt het nieuwe concept van zes identiek georiënteerde zalen. Chirurgen, anesthesisten en verpleegkundigen vinden daardoor in elke zaal alles op dezelfde plaats terug.

Opdrachtgever:
GZA Ziekenhuis
Gebruiker:
GZA Ziekenhuis, locatie Sint-Vincentius

Rol Mardoors Schuifdeursystemen:

Tijdens het ontwerptraject heeft Mardoors met het ziekenhuis meegedacht over de inpassing van Schuifdeuren op de plattegrond. Hierdoor hebben wij kunnen realiseren dat bij OK 5 en OK 6 2 automatische schuifdeuren op 1 geleiding gemonteerd zijn. Omdat de ene deur slecht geopend mag worden als de andere gesloten is biedt dit de ideale oplossing voor weinig ruimte.
Mardoors heeft voor dit gebouw haar Mardoors Highcure systemen geleverd en gemonteerd. Daarnaast hebben wij om het ziekenhuis te ontzorgen ook de draaideur automaten voor onze rekening genomen. Deze kunnen wij ook als complete deursystemen leveren, bestaande uit stalen draaideurkader, deurblad en automatisatie. De opdrachtgever is daarmee echt ontzorgd, er is 1 aanspreekpunt voor alle deursystemen en automaten.

Back To Top