skip to Main Content

Levensloop bestendig wonen is duurzaam wonen.

Levensloop bestendige bouwen en ontwikkelen. Het gaat hier om woningen en leefomgevingen die de voorzieningen hebben om bewoners erin te laten blijven wonen als hun persoonlijke levensomstandigheden over langere periodes veranderen. Denk hierbij met name aan ouderdom, ziekte of een handicap.
Verhuizen heeft een enorme impact op een mensenleven, het is niet alleen een hoop geregel en georganiseer, maar kost ook tijd, geld en energie. Misschien zijn er nieuwe meubels nodig omdat het bestaande meubilair niet meer past, wellicht een likje verf of een nieuw behang. De eigendommen moeten worden overgebracht van de ene naar de andere woning en dat kost brandstof. Daarnaast moeten bewoners vaak erg wennen aan een nieuwe omgeving en dat komt niet altijd ten goede van de gezondheidszorg. Levensloop bestendige woningen zijn woningen waar je een veel langer periode van je leven kunt doorbrengen. In een vertrouwde omgeving met alle vertrouwde eigendommen om je heen, dat is niet alleen goed voor de mensen, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Levensloop bestendige deuren zijn schuifdeuren.

Nooit meer in de achteruit.

Daarom zeggen wij, iedereen zou schuifdeuren moeten hebben, prettig om mee te werken, maar ook erg prettig in je woning. Een schuifdeur zit nooit in de weg, je krijgt hem nooit in je gezicht en hij slaat niet tegen een kostbare kast of muur als het tocht. Voordeel is dat zelfs wanneer je met een rollator beweegt of in een rolstoel zit, je altijd makkelijk een deur kunt openen. De schuifdeur beweegt altijd voor je langs. Je hoeft dan ook nooit meer “in de achteruit” maar kan gewoon je beweging voortzetten.

Licht bedienbaar voor iedereen.

Een schuifdeur heeft geen kracht nodig. Automatisch bediend is natuurlijk helemaal gemakkelijk, maar ook onze handbediende systemen zijn super licht en gemakkelijk in het gebruik. Zelfs wanneer je niet zoveel kracht in je armen en handen hebt.

Daarom vinden wij: Iedereen een schuifdeur!

 

Back To Top